Πολιτική

Ελληνόφωνοι υποψήφιοι με αφίσες στα τουρκικά

Κάθε φορά που γίνονται εκλογές στην ελληνική Θράκη, έχουμε το φαινόμενο οι ελληνόφωνοι υποψήφιοι πολιτικοί άρχοντες να πλασάρουν εαυτούς και τα κόμματά τους με διαφημίσεις στην τουρκική γλώσσα, προκειμένου να γλύψουν τους εθνικιστές Τούρκους. Παραθέτουμε ένα μικρό δείγμα από τα ψηφοθηρικά αυτά φαινόμενα, παρμένα από διαφορετικές εκλογικές αναμετρήσεις.

ΑΔΙΑΝΟΗΤΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ! ΥΠΟΓΕΙΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ; ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΕΘΝΙΚΗ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ;

Με το ν. 4310/14 δίνεται η δυνατότητα να τοποθετηθούν σχολικοί σύμβουλοι για το μειονοτικό πρόγραμμα στα μειονοτικά σχολεία της Θράκης (ένας για τα σχολεία της Ξάνθης και ένας για τα σχολεία της Ροδόπης και του Έβρου), σύμφωνα με τα κριτήρια που ισχύουν για όλους τους σχολικούς σύμβουλους του εκπαιδευτικού μας συστήματος. Στην πρώτη εφαρμογή δίνεται η δυνατότητα στον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης να εισηγηθεί στον Υπουργό τους μουσουλμάνους εκπαιδευτικούς που θα τοποθετηθούν ως σχολικοί σύμβουλοι.  Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές, ο Περιφερειακός Διευθυντής κ. Μελισσόπουλος απέστειλε στον Υπουργό την πρότασή του χωρίς να ζητήσει εκδήλωση ενδιαφέροντος.

 

Μελισσόπουλος Σάββας, περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με τις ίδιες δημοσιογραφικές πηγές ο κ. Μελισσόπουλος προσπαθεί να το περάσει όσο πιο κρυφά και πριν από τις πιθανές εκλογές και όσο συνωμοτικά γίνεται και μέσα στις γιορτές για να έχει τις μικρότερες αντιδράσεις. Προτείνει τον Ντερτιμάν Μεχμέτ του Ρετζέπ, εκπαιδευτικό τουρκόγλωσσου προγράμματος, για θέση Σχολικού Συμβούλου. Είναι γνωστό ότι προεκλογικά πάντα στη Θράκη δίνεται γη και ύδωρ στην τουρκική πλευρά. Ποιος είναι ο Ντερτιμάν;

Ημερολόγιο τουρκικού εθνικισμού

26.11.14 Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καστορίας κ. Σεραφείμ επισκέφθηκε ο Γενικός Πρόξενος της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη Τουγρούλ Μπιλτεκίν . Ο Τούρκος Γενικός Πρόξενος συνοδευόταν από τον Τούρκο Εμπορικό Ακόλουθο στην Θεσσαλονίκη Κεμάλ Σινάν Οζούν και τη συνοδεία του, τον Αντιδήμαρχο Καστοριάς κ. Πετρόπουλο και την οικογένεια Αναστασίου Μιχαηλίδη.

Επωφελείς δραστηριότητες δημάρχου Κομοτηνής Γιώργου Πετρίδη

  1. Επίσκεψη στα γραφεία της παράνομης τουρκικής νεολαίας Κομοτηνής (2011)

   Χειραψία με τον Χασάν Κοράϊ, πρόεδρο της παράνομης τουρκικής νεολαίας Κομοτηνής.

Εγγραφή στο Πολιτική