ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΘΡΑΚΙΩΤΩΝ

 

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΘΡΑΚΙΩΤΗ

Θρακιώτες παρακολουθούν μετά μανίας τον Πανθρακικό και την Ξάνθη και δηλώνουν ευτυχισμένοι αν η ομάδα τους πήρε έστω και έναν βαθμό.

Θρακιώτες πίνουν καφέδες για ώρες ατελείωτες ενώ, μεταξύ φραπέ και ταβλιού, λέγοντας θεωρίες και μην κάνοντας στην πράξη απολύτως τίποτε, λύνουν στα λόγια όλα τα εθνικά, οικονομικά, κοινωνικά, οικολογικά κ.α. προβλήματα της χώρας και της Θράκης.

Θρακιώτες διαβάζουν μετά μανίας προφητείες που έχουν προσαρμοστεί στην ψυχολογία του Νεοέλληνα: ενώ εκείνοι, αραχτοί, θα πίνουν την φραπεδιά τους στις καφετέριες και θα είναι αργόσχολοι μέχρι αηδίας, οι Ρώσοι θα σφαχτούν με τους Τούρκους και αφού τους κερδίσουν, θα … χαρίσουν την Κωνσταντινούπολη στους Έλληνες! Το μενού συμπληρώνεται με ουφολογία, νεφθαλείμ και άλλες γελοιότητες.

Θρακιώτες κρεμάνε στην οικία τους την ελληνική σημαία ή την αναρτούν στο φέισμπουκ, κάνουν «λάικ» σε διάφορες εθνικές «κορώνες» και αρλούμπες και θεωρούν πως εξεπλήρωσαν το χρέος τους απέναντι στην πατρίδα τους.

Θρακιώτες χορεύουν με τις ώρες σε γιορτές και πανηγύρια.

Θρακιώτες βάζουν τα κολάν τους και τρέχουν με τα πόδια ή το ποδήλατο (κάνοντας άπειρα χιλιόμετρα) στα βουνά και τους κάμπους.

Θρακιώτες κυνηγούν με τις ώρες και σκοτώνουν κακόμοιρα ζωάκια ενώ στήνουν πολύωρα τσιμπούσια στη διάρκεια των οποίων τρίζουν τα κόκκαλα του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη από τις «σοφίες» που εκστομίζονται.

Θρακιώτισσες παρακολουθούν καθημερινά τις απαράδεκτες κουτσομπολίστικες εκπομπές στην άθλια «ελληνική» τηλεόραση και παράλληλα κουτσομπολεύουν ό,τι περνάει έξω από την οικία τους.

Θρακιώτισσες ασχολούνται νυχθημερόν με την εμφάνισή τους και το πώς θα εμφανιστούν στην πλατεία. Εν τω μεταξύ η υπογεννητικότητα θερίζει.

Θρακιώτες βρωμίζουν την Θράκη πετώντας παντού σκουπίδια διεκδικώντας το χαρακτηρισμό «λαός βρωμιάρηδων».

Θρακιώτες πετάνε φόλες και ποντικοφάρμακα και σκοτώνουν αθώα ζωάκια.

Θρακιώτες (ειδικά οι ανωτέρω) λένε πως δεν έχουν ελεύθερο χρόνο για να ασχοληθούν με την πατρίδα τους.

Θρακιώτες ψηφίζουν μετά μανίας τον κάθε ανίκανο πολιτικό που έχει ως ιδεολογία του πως θα τα κάνει πλακάκια με τον πιο φανατικό Τούρκο εθνικιστή προκειμένου να πάρει τις κατευθυνόμενες ψήφους της μειονότητας και να εκλεγεί.

Θρακιώτες χριστιανοί προσέρχονται στις εκκλησίες με τις γούνες και τα χρυσαφικά τους και ενοχλούνται από ανθρώπους που πεινάνε και ζητιανεύουν έξω από τις εκκλησίες καλώντας την αστυνομία να τους απομακρύνει.

Θρακιώτες μικροαστοί εφευρίσκουν κάθε είδους δικαιολογίες για να μην ασχοληθούν με την πατρίδα τους (βλ. ειδικό κεφάλαιο).

Θρακιώτες (και λοιποί Έλληνες) έχουν εθνική τους εορτή το πέταγμα του χαρταετού.

Θρακιώτες (και λοιποί Έλληνες) έχουν εθνική εορτή τους τα καρναβάλια.

Θρακιώτες δεν καταλαβαίνουν πως η παροιμία «Πας Θραξ βλαξ» μπορεί να αναφέρεται σε αυτούς.

 

 

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΜΙΚΡΟΑΣΤΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ

-          Όταν δεν έχουν .. φιλενάδα: όταν βρω γκόμενα, θα ασχοληθώ με την πατρίδα.

-          Όταν βρίσκουν .. φιλενάδα: τώρα έχω γκόμενα, δεν έχω πολύ χρόνο.

-          Όταν είναι άνεργοι: πρώτα θα βρω δουλειά και ύστερα θα δω την πατρίδα.

-          Όταν εργάζονται: δουλεύω πολλές ώρες, δεν έχω χρόνο να ασχοληθώ.

-          Όταν είναι ανύπαντροι: έχω προτεραιότητα να κάνω οικογένεια και ύστερα..

-          Όταν είναι παντρεμένοι: έχω οικογένεια και παιδιά, δεν προλαβαίνω.

-          ξέρεις τι προβλήματα έχω εγώ;

 

ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΟΣ ΠΡΟΓΟΝΟΣ ΤΩΝ ΘΡΑΚΙΩΤΩΝ ΜΙΚΡΟΑΣΤΩΝ

Όταν ο Γεώργιος Γρίβας – Διγενής αποβιβάστηκε στην Κύπρο (1955) προκειμένου να οργανώσει τον ελληνικό απελευθερωτικό Αγώνα, δεχόταν στο σπίτι – καταφύγιο του (που ανήκε σε οικογένεια με παιδιά) συγκεκριμένα άτομα για να τα εντάξει στην ΕΟΚΑ. Κάποια ημέρα του παρουσιάστηκε κάποιος από τη Λευκωσία και ο Διγενής άρχισε να του μιλάει για θέματα οργανωτικά κ.α. Ο επισκέπτης τον άκουγε σιωπηλός, χωρίς να λέει τίποτε και κάποια στιγμή τον διακόπτει και του λέει: «Μα εγώ αρχηγέ έχω γυναίκα και παιδιά»! Ο Γρίβας (ο οποίος «παράτησε» τη γυναίκα του και το σπίτι του στην Αθήνα και ήρθε μεγάλος σε ηλικία για να χαρίσει την ελευθερία στους ελληνοκύπριους) εκνευρίστηκε και του είπε άγρια: «το βλέπεις εκείνο το τσιγκέλι; Αν δεν μπορείς να φανταστείς τον εαυτό σου κρεμασμένο επάνω του, να μην συμμετέχεις». Ο Ελληνοκύπριος μικροαστός γύρισε στο σπίτι του ενώ άπειρος αριθμός ελληνοκύπριων, παντρεμένων και εχόντων παιδιά, πήρε μέρος στον επικό απελευθερωτικό Αγώνα. Τα ονόματα όσων μνημονεύτηκαν από τους ιστορικούς πέρασαν στο πάνθεον των ηρώων του Ελληνισμού. Τα ονόματα των μικροαστών που βρήκαν κάποια άθλια δικαιολογία για να μην κουνήσουν το δακτυλάκι τους κείτονται στο βόθρο της ιστορίας.