Ημερολόγιο τουρκικού εθνικισμού

26.11.14 Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καστορίας κ. Σεραφείμ επισκέφθηκε ο Γενικός Πρόξενος της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη Τουγρούλ Μπιλτεκίν . Ο Τούρκος Γενικός Πρόξενος συνοδευόταν από τον Τούρκο Εμπορικό Ακόλουθο στην Θεσσαλονίκη Κεμάλ Σινάν Οζούν και τη συνοδεία του, τον Αντιδήμαρχο Καστοριάς κ. Πετρόπουλο και την οικογένεια Αναστασίου Μιχαηλίδη.

25.11.14 Τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρο Καρυπίδη, επισκέφθηκε ο Γενικός Πρόξενος της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη, Τουγρούλ Μπιλτεκίν. Η επίσκεψη κινήθηκε στην οικονομία (Τουρκική Οικονομική Διείσδυση) ενώ ο  Περιφερειάρχης εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την επίσκεψη του Γενικού Πρόξενου, τονίζοντας στη συνέχεια "πως πρέπει να ξεφύγουμε από τις αγκυλώσεις του παρελθόντος και να πορευτούμε αισιόδοξα στο μέλλον"

12.11.14 Επίσκεψη του Τούρκου Γενικού Προξένου στη Θεσσαλονίκη Τουγκρούλ Μπιλτεκίν στα Ιωάννινα. Στην Τουρκική αντιπροσωπεία , μετείχαν ο Εμπορικός Ακόλουθος του Γενικού Προξενείου της  Τουρκικής Δημοκρατίας στην Θεσσαλονίκη, Κεμάλ Σινάν Τινσίν και ο Γραμματέας του Γενικού Προξενείου, Λεβέντ Ιμαμ.  Ο Πρόξενος είδε το δήμαρχο Θωμά Μπέγκα, τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Γιάννη Μήτση  ενώ τόνισε πως «τα Γιάννενα έχουν ένα όνομα στην Τουρκία γιατί η πόλη σας έχει μια ξεχωριστή θέση στην Τουρκική ιστορία». Η αντιπολίτευση στο δήμο Ιωαννίνων αντέδρασε στα όσα είπε ο Πρόξενος περί ειρηνικής συνύπαρξης Τούρκων και Ελλήνων επί Τουρκοκρατίας, τονίζοντας πως δεν υπήρξε η παραμικρή αντίδραση από τους παριστάμενους στην συνάντηση. Ο Γ. Εμμανουηλίδης αποχώρησε από την συνεδρίαση του Δημοτ. συμβουλίου ως ένδειξη διαμαρτυρίας, ενώ η «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία» σε χθεσινή της ανακοίνωση καυτηρίασε τη στάση του Δημάρχου απέναντι στον Πρόξενο αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «μόνο ευχαριστώ δεν του απηύθυνε για τους πέντε αιώνες τουρκικού ζυγού που υπομείναμε»

29.10.14    91η επέτειος της Τουρκικής "Δημοκρατίας". Στο ξενοδοχείο Chris and Eve ο Τούρκος πρόξενος υποδέχεται εκτός από τους Τουρκόφωνους εθνικιστές, τους Πομάκους γενίτσαρούς τους  και τους: Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Γιώργο Παυλίδητον δήμαρχο Κομοτηνής Γιώργο Πετρίδη, την αντιδήμαρχο Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης του δήμου Κομοτηνής Σιμπέλ Μουσταφά Ογλού, τον δήμαρχο Μαρωνείας – Σαπών  Γιάννη Σταυρίδη, τη ΔΗΜΑΡ Ροδόπης με τους Δάμωνα Δαμιανό και Συμεών Σολταρίδη. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Παρατηρητή ο πρόξενος υποδεχθηκε και τους....  εκλεγμένους Μουφτήδες Ιμπραήμ Σερήφ και Αχμέτ Μετέ (δηλαδή τους γιαλαντζί μουφτήδες και ακραίους εθνικιστές που στα κουράν κουρσού έχουν δώσει εντολές να υβρίζεται η Ελλάδα και να παταχθεί η πομακική και τσιγγάνικη ταυτότητα).

25.7.14 Στο Πομακοχώρι Ωραίον εγκαινιάζεται τουρκική εθνικιστική βιβλιοθήκη που παίρνει το όνομα του γενίτσαρου κατακτητή της Χερσονήσου του Αίμου Γκαζί Εβρενός μπέη. Στα εγκαίνια ήταν παρών ο ακραίος εθνικιστής και ψευτομουφτής Αμέτ Μέτε, ο βουλευτής Σύριζα Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, ο πρώην βουλευτής Αχμέτ Φαΐκογλου, πλήθος Πομάκων γενίτσαρων και ο Τούρκος πρόξενος Ιλχάν Σενέρ. Στη φωτό βλέπουμε πως με καμάρι διαβάζουν τουρκικά εθνικιστικά βιβλία.


21.2.14 Ο πρόξενος της Τουρκίας στην Κομοτηνή Οσμάν Ιλχάν Σενέρ, επισκέφτηκε το χωριό Παλιά Χρύσα της Ξάνθης (χωριό γεμάτο Πομάκους) και έκανε εκεί το ναμάζι της Παρασκευής. Κατά την επίσκεψη του τον συνόδεψαν ο υποπρόξενος Αλπέρ Ατάκ, ο βουλευτής Σύριζα Ξάνθης Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, ο ψευτο - μουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε και ο πρόεδρος της παράνομης Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης Αχμέτ Κουρτ. Οι Πομάκοι της Χρύσας ονομάζονται από τις τουρκόφωνες εθνικιστικές εφημερίδες ως "ομογενείς".

10.4.14 Το εμπορικό και βιομηχανικό επιμελητήριο Αδριανούπολης διοργανώνει εκδήλωση με συμμετοχή από Τουρκία, Ελλάδα, Βουλγαρία. Παρίσταται ο Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας και Θράκης Άρης Γιαννακίδης ο οποίος τονίζει "τους ιστορικούς δεσμούς των τριών λαών, τα κοινά πολιτισμικά σύμβολα, ενώ επεσήμανε και την εξωστρέφεια που καταγράφεται τα τελευταία χρόνια στις οικονομίες και στις μεταξύ τους σχέσεις". Μίλησαν, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ρετζέπ Ζιπκινκούρτ, ο Πρόεδρος των Βιομηχανιών και Εμπορικών Επιμελητηρίων της Βουλγαρίας Τσβετάν Σιμεόνοβ, ο Τούρκος Γενικός Πρόξενος στην Θεσσαλονίκη Τουγρούλ Μπιλτεκίν, το μέλος της Διοίκησης των τουρκικών Επιμελητηρίων Τζενγκίζ Γκιουνάϊ, ο Νομάρχης Σόφιας Ρόζεν Μαλινώφ, ο Δήμαρχος Αδριανούπολης Ρετζέπ Γκιουρκάν, ο Νομάρχης Αδριανούπολης Χασάν Ντουρουέρ.

29.10.13  90η επέτειος της Τουρκικής "Δημοκρατίας". Στην δεξίωση παρέστησαν και μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας του Πανθρακικού!

Ιούλιος 2013 σύμφωνα με καταγγελίες μουσουλμάνων κατοίκων του χωριού Κηκίδιο (ν. Ροδόπης) που αναπαρήγαγε η πομακική εφημερίδα Ζαγάλισα, ο ιμάμης του χωριού κάνει πολιτική και ανθελληνική προπαγάνδα μέσα στο τζαμί όπου μεταξύ άλλων προτρέπει τους κατοίκους να μην στέλνουν τα παιδιά τους στα δημόσια σχολεία αλλά στα τουρκόφωνα μειονοτικά, να μην στέλνουν τα παιδιά τους σε φροντιστήρια αγγλικών όπου διδάσκουν χριστιανοί δάσκαλοι, να μην επενδύουν τα λεφτά τους στην Ελλάδα αλλά στην Τουρκία. Ενώ αναφέρεται προτροπή που γίνεται στα κουράν κουρσού προς τους μουσουλμάνους: μην γίνεστε φίλοι με τους χριστιανούς γιατί αυτοί θα σας προδώσουν!

10.6.13 Σύμφωνα με την πομακική εφημερίδα Ζαγάλισα ηλικιωμένος Πομάκος πήγε στον δήμο Μύκης (ν. Ξάνθης) για να εξυπηρετηθεί και η υπάλληλος του μιλούσε στα τουρκικά. Ο ηλικιωμένος ζήτησε να του μιλήσει στα ελληνικά αφού δεν ξέρει τουρκικά και εκείνη αρνήθηκε! Όταν το περιστατικό άρχισε να βιντεοσκοπείται τότε η υπάλληλος θυμήθηκε ότι .. ξέρει ελληνικά. Δήμαρχος Μύκης είναι ο γενίτσαρος Πομάκος Μουσταφά Τσουκάλ.

27.2.13 Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Παρατηρητής τα τοπικά στελέχη της ΔΗΜΑΡ Κομοτηνής συνέφαγαν και συζήτησαν με τον Τούρκο πρόξενο Ιλχάν Σενέρ στο εστιατόριο "Σουλτάν Τεπέ" (το οποίο βρίσκεται στην Κομοτηνής της ελληνικής Θράκης παρεμπιπτόντως). Στη φωτογραφία διακρίνονται ο βουλευτής Ιλχάν Αχμέτ (δεύτερος από αριστερά) και οι Δάμων Δαμιανός (κέντρο), Συμεών Σολταρίδης (δεύτερος από δεξιά).

 9.1.13 ο Τούρκος πρόξενος Κομοτηνής Ιλχάν Σενέρ επισκέπτεται την Καβάλα. 

 15.1.13 ο Γενικός Πρόξενος της Τουρκίας στην Θεσ/νίκη Τουγρούλ Μπιλτεκίν, συνοδευόμενος από τον Εμπορικό Ακόλουθο Κεμάλ Σινάν Τουζούν και από στελέχη του Προξενείου επισκέπτονται το Γενικό Επιμελητήριο Κιλκίς. Ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Παύλος Τονικίδης έδωσε ακολούθως έμφαση στο γεγονός της ανάγκης τέτοιων συνεργασιών και τόνισε ότι το συγκριτικό πλεονέκτημα είναι η ιστορία των δύο πλευρών αρκεί να διαβαστούν σωστά αυτά που ενώνουν τους δύο λαούς και όχι αυτά που τους διχάζουν. Το κοινό επιχειρηματικό περιβάλλον που έχουμε δεν μας επιτρέπει να ολιγωρούμε και να ματαιοπονούμε εις βάρος και των δύο πλευρών εξυπηρετώντας αλλότρια συμφέροντα. Είναι η κατάλληλη ώρα να γίνει το Αιγαίο γέφυρα συνεργασιών προς όφελος και των δύο πλευρών.

Μετά τη συνάντησή τους στο Επιμελητήριο ο Πρόεδρος και οι σύμβουλοί του συνόδεψαν την αποστολή στη συνάντησή τους στο Διοικητικό Κέντρο της ΒΙ.ΠΕ. Κιλκίς, όπου και ενημερώθηκαν από τον Πρόεδρό της κ. Β. Σεργιανίδη. Κατόπιν ο Τούρκος Πρόξενος και ο Εμπορικός Ακόλουθος επισκέφθηκαν τις επιχειρήσεις ΑΛΟΥΜΥΛ και ΚΛΕΜΑΝ ΕΛΛΑΣ όπου και συναντήθηκαν αντίστοιχα με τους κ.κ. Γ. Μυλωνά  και Ν. Κουκούντζο.

16.1.13 ο Γενικός Πρόξενος της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη, Τουγρούλ Μπιλτεκίν συνάντησε στην Κοζάνη τον Περιφερειάρχη Γιώργιο Δακή και μίλησαν για οικονομική συνεργασία Δυτικής Μακεδονίας - Τουρκίας. Η επίσκεψη του τούρκου πρόξενου, είναι συνέχεια των προηγούμενων που είχε τον περασμένο χρόνο στη Δυτική Μακεδονία ο εμπορικός ακόλουθος του προξενείου, ο οποίος και τον συνόδευε.

1.8.12 Επίθεση σε συγγενικό πρόσωπο της πομακικής εφημερίδας Ζαγάλισα σημειώθηκε στον Εχίνο Ξάνθης. Εκτουρκισμένος Πομάκος επιτέθηκε σε γυναίκα, τη χτύπησε και ούρλιαζε "η οικογένειά σας είναι .. Πομάκοι και γράφετε στις εφημερίδες σας για Πομάκους". Το θύμα μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Εχίνου ενώ ο δράστης κυκλοφορούσε ελεύθερος μέχρι αργά το βράδυ αφού η αστυνομία αρνιόταν να τον συλλάβει. Τελικά συνελήφθη, μετά από έντονες πιέσεις και διαμαρτυρίες, αργά το βράδυ.

27.7.12 Ο Τούρκος πρόξενος Ιλχάν Σενέρ έκανε την προσευχή της Παρασκευής στο Πομακοχώρι Πάχνη της Ξάνθης. Οι τουρκόφωνες εφημερίδες που κάλυψαν την επίσκεψη χαρακτήρισαν τους Πομάκους κατοίκους του χωριού ως "ομογενείς" τους.

20.7.12 Ο Τούρκος πρόξενος Ιλχάν Σενέρ κατά την πρώτη μέρα του μήνα του Ραμαζανιού στις 20 Ιουλίου τέλεσε το ναμάζι του στο χωριό Σύμβολα του νομού Ροδόπης.

12.7.12 Επίσκεψη του Τούρκου προξένου Ιλχάν Σενέρ στον δήμαρχο Ξάνθης Μιχάλη Στυλιανίδη.

4.7.12 "Εθιμοτυπική" επίσκεψη πραγματοποίησε στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ροδόπης ο Πρόξενος η Τουρκικής Δημοκρατίας στην Κομοτηνή Μουσταφά Σάρνιτς, πριν την αναχώρησή του από την Κομοτηνή, και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Νικόλαο Αγγελίδη. Ο Τούρκο Πρόξενος ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου για τη συνεργασία που είχαν στο διάστημα της παραμονής του στην Κομοτηνή ενώ και ο κ.Αγγελίδης τόνισε την σημαντική συνεισφορά του Τούρκου Προξένου στις εμπορικές επαφές των δύο πλευρών, στις επισκέψεις και επιχειρηματικές αποστολές που έγιναν εκατέρωθεν αλλά και στη συμβολή του στην επιτυχία του 2ου Ελληνο-Τουρικού Επιχειρηματικού φόρουμ που έγινε τον Ιανουάριο του 2011 στην Κομοτηνή.

29.6.12 Αποχαιρετιστήρια επίσκεψη Μουσταφά Σάρνιτς στο Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης (πρόεδρος Αργύρης Αργυρόπουλος)!

 

27.6.12 Επίσκεψη του ηγέτη των Γκρίζων Λύκων Ντεβλέτ Μπαχτσελί στο Πομακοχώρι Μεγάλο Δέρειο ν. Έβρου. Ακολούθησαν συναντήσεις στο δήμο Αρριανών και σε παράνομους τουρκικούς συλλόγους. Στην Ξάνθη συναντήθηκε με τον ψευτομουφτή Αμέτ Μετέ. Ακολούθησε επίσκεψη στο σπίτι - μαϊμού του Μουσταφά Κεμάλ στη Θεσσαλονίκη. Χλιαρές έως ανύπαρκτες οι αντιδράσεις για την επίσκεψη από τα ελληνικά ΜΜΕ και τα πολιτικά κόμματα σε τοπικό και πανελλήνιο επίπεδο.

 

30.5 - 14.6.12   10η Ολυμπιάδα τουρκικής γλώσσας. Εκεί τονίστηκε πως "η τουρκική γλώσσα δεν υπήρξε ποτέ γλώσσα πολιτιστικής καταπίεσης (!) αλλά υπήρξε πάντα γλώσσα αγάπης, αδελφοσύνης και αλληλεγγύης"! Μουσουλμάνοι μαθητές από τη Θράκη, από τα φροντιστήρια Ελίτ του ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν πήραν μέρος στην Ολυμπιάδα (1.500 μαθητές από 135 χώρες) και πήραν ... 3 μετάλλια. Ο τοπικός τύπος πανηγύριζε.

29.3.12    Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και αντιπρόεδρος της ΝΔ, Δημήτρης Αβραμόπουλος, επισκέπτεται στην Κομοτηνή το Σύλλογο Επιστημόνων Μειονότητας. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Συλλόγου τον Αβραμόπουλο υποδέχτηκαν πρόεδροι εθνικιστικών συλλόγων (παράνομων και μη) : ο πρόεδρος του συλλόγου Ερκάν Ρουσιάν και τα μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου, καθώς επίσης και διοικητικά στελέχη διαφόρων μη κερδοσκοπικών οργανώσεων όπως: ο πρόεδρος της (παράνομης) Ένωσης Τούρκων Διδασκάλων Δυτικής ΘράκηςΣαμή Τοραμάν, ο πρόεδρος της (παράνομης) Ένωσης Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής Κοράϊ Χασάν, ο πρόεδρος του Εκπαιδευτικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Μειονότητας Νότιου Έβρου, Μπεκήρ Μουσταφάογλου (με δράση στον εκτουρκισμό των Ρωμά του Έβρου), ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ηφαίστου,Χασάν Τσακήρ (παλιός εκλεκτός των τοπικών αρχόντων της Κομοτηνής, με πλούσια δράση στον εκτουρκισμό των Ρωμά του Ηφαίστου).

 

Μάρτιος 2012: Η πομακική εφημερίδα Ζαγάλισα (φ.59) αποκαλύπτει την διδασκαλία στα κουράν - κουρσού (δήθεν μαθήματα Κορανίου όπου γίνεται τουρκική εθνικιστική προπαγάνδα στα παιδιά των Πομάκων και των Ρωμά): Σύμφωνα με το ρεπορτάζ νεαρός Πομάκος που έκανε μαθήματα σε κουράν - κουρσού της Κομοτηνής αποκαλύπτει τι του έλεγε ο ιμάμης:

«Μας έλεγε ότι δεν πρέπει να υπάρχουν μεταξύ μας ρατσιστικές διαφορές. Δηλαδή, δεν πρέπει να υπάρχουν διαχωρισμοί. Τι θα πει Πομάκοι και Τούρκοι; Είμαστε όλοι Τούρκοι. Είναι αμαρτία να λες ότι είσαι Πομάκος και επί πλέον παίζεις το παιχνίδι των Ελλήνων και κάνεις ζημιά στην Τουρκία».

Για τα πομακικά: «Να τα μιλάς όλο και λιγότερο. Κάποια στιγμή να μην τα μιλάς καθόλου. Αυτή η γλώσσα σε μπερδεύει. Τα τουρκικά είναι καλύτερη γλώσσα από αυτά. Τα τουρκικά είναι ανώτερα. Θα σε βοηθήσουν στο σχολείο και στο πανεπιστήμιο. Όταν μεγαλώσεις μπορώ να σε στείλω να σπουδάσεις δωρεάν στην Τουρκία σε κάποιο θρησκευτικό σχολείο (ιμάμ-χατίπ)».

Για την Τουρκία και τον Κεμάλ Μουσταφά (Ατατούρκ): «Η Τουρκία είναι η πατρίδα μας. Όλοι από αυτήν ερχόμαστε. Εσείς ζείτε σήμερα εδώ χάρη στον Ατατούρκ! Αν δεν υπήρχε αυτός, εσείς σήμερα δεν θα ζούσατε εδώ. Αυτός σκότωσε τους Έλληνες και μπορείτε σήμερα να ζείτε εδώ. Η Ελλάδα φοβάται την Τουρκία και για αυτό κανένας δεν θα σας πειράξει. Η Τουρκία σας προστατεύει!».

29.2.12 Στο δημοτικό συμβούλιο Σαπών, στα πλαίσια συζήτησης του προγράμματος "τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες", χριστιανός σύμβουλος μίλησε για την ανάγκη να συμμετέχουν οι μουσουλμανικές μειονότητες της περιοχής δηλαδή "η γύφτικη, η πομάκικη και η τουρκική". Τότε ο αντιδήμαρχος ΜΟΥΣΤΑΦΑ Ορχάν από την Αρίσβη σηκώθηκε και είπε πως δεν υπάρχουν Πομάκοι και Ρωμά αλλά μόνο Τούρκοι, ενώ ακολούθησε έντονος διαπληκτισμός με τον δημοτικό σύμβουλο Αριστομένη Παπαναστασίου (πηγή: πομακική εφημερίδα Ζαγάλισα, φ. 59).

21.02.12 Το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης (ΣΕΜΔΘ) πραγματοποίησε επίσκεψη στο δήμο Τοπείρου. Το υποδέχτηκαν ο δήμαρχος Τοπείρου Στέλιος Χατζηευαγγέλου και ο αντιδήμαρχος Ναζήφ Ναζήφ . Ο πρόεδρος του συλλόγου Ερκάν Ρουσιάν τους ενημέρωσε για τις δραστηριότητες του συλλόγου και δήλωσε ανοιχτός σε μελλοντικές συνεργασίες. Στο ίδιο πλαίσιο φάνηκε να κινείται ο δήμαρχος, ο οποίος εντυπωσιάστηκε από τις δραστηριότητες του συλλόγου και τόνισε τη σημασία του.

Αύγουστος 2011 Η Ελλάδα ανακαλύπτει τουρκική απόβαση στην Κω μέσω της τουρκικής εφημερίδας Bugun. Σύμφωνα με το δημοσίευμα αυτό Τούρκοι δάσκαλοι από τη Σμύρνη (ο Λεβέντ Ουνγκανέρ και ο Αϊντίν Πεχλιβάν) διδάσκουν στα παιδιά των μουσουλμάνων τα τουρκικά με βιβλία από το Τουρκικό υπουργείο Παιδείας και τις τουρκικές παραδόσεις (χορούς κ.α.). Παράλληλα στις μουσουλμάνες γυναίκες γίνονται μαθήματα θρησκευτικών ενώ δίνεται υλική βοήθεια σε 126 οικογένειες.

 

  

7.1.2012 Εκπρόσωποι του ακροδεξιού κόμματος Κ.Ι.Ε.Φ. (DEB) επισκέπτονται τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Ξάνθη. Ο αντιπρόεδρος της οργάνωσης Ξάνθης και αρθρογράφος της εφημερίδας Γκιουντέμ Οζάν Αχμέτογλου, η γιατρός και επικεφαλής της ομάδας γυναικών Νετζλά Τσαβούς πραγματοποίησαν επίσημη επίσκεψη στα γραφεία της νομαρχιακής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ στην Ξάνθη, όπου τους υποδέχθηκαν ο γενικός γραμματέας της νομαρχιακής επιτροπής Νίκος Καλιαμπάκας και ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Ξάνθη Χουσείν Ζεϊμπέκ. Μάλιστα, ο κ. Καλιαμπάκας εξέφρασε την ικανοποίησή του από την επίσκεψη του DEB και δήλωσε ότι επιθυμεί να συνεχιστεί ο …ειλικρινής διάλογος με τους ανθρώπους της μειονότητας. Επιδόθηκαν και αναμνηστικές …πλακέτες!
Το εθνικιστικό κόμμα DEB, νεκραναστήθηκε προσφάτως, δαπανώντας τεράστια ποσά (από πού άραγε;). Ιδρύθηκε από τον ακραίο εθνικιστή γιατρό Αχμέτ Σαδίκ και ευθυγραμμίζεται πλήρως με την εξωτερική πολιτική και τα συμφέροντα της Άγκυρας.

15.2.2011 Επίσκεψη Τούρκου προξένου Κομοτηνής Μουσταφά Σάρνιτς στο δήμαρχο Δράμας. Στη συνάντηση αυτή συζητήθηκε η ανάπτυξη συνεργασίας του Δήμου Δράμας με δήμους της Τουρκίας, όπου υπάρχουν κάτοικοι που έλκουν την καταγωγή τους από την περιοχή (προφανώς ο πρόξενος, γενοκτόνος των Πομάκων της ελληνικής Θράκης, αναφέρεται στους ..Πομάκους της Δράμας που μετά την αναταλλαγή των πληθυσμών έφυγαν στην Τουρκία)  και έχουν συναισθηματικούς δεσμούς με τον Δήμο , με απώτερο στόχο την ανάπτυξη συνεργασίας με αυτούς τους Δήμους, ώστε να αποτελεί η Δράμα τουριστικό τους προορισμό.Ο δήμαρχος Δράμας Χαρακίδης είπε πως η Δράμα, την εποχή της Οθωμανικής κυριαρχίας, ήταν το σημαντικότερο αστικό κέντρο της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης , διοικητικό κέντρο και σημαντικός πόλος ανάπτυξης πολιτισμού τόσο για τους μουσουλμανικούς όσο και για τους χριστιανικούς πληθυσμούς της περιοχής.

Επρόκειτο για συνάντηση δύο ανδρών οι οποίοι είναι γνώριμοι εδώ και αρκετά χρόνια,  αφού έχουν συνεργαστεί στο παρελθόν για την "ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας", την οποία υποστηρίζει ο Χαρακίδης με το ρόλο του ως πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δράμας.

27.1.2011 Συνάντηση του Περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη με τον Τούρκο πρόξενο Μουσταφά Σαρνίτς. Ο Σαρνίτς τόνισε την άριστη συνεργασία που έχει με τον Γιαννακίδη από την εποχή που ο τελευταίος ήταν νομάρχης ενώ ο Ά. Γιαννακίδης μίλησε για την ανάγκη οι κοινωνίες να συνυπάρξουν και να συνεργαστούν, τα εμπορικά επιμελητήρια πρέπει να αναπτύξουν και άλλο τις οικονομικές σχέσεις, τα ελληνοτουρκικά επιχειρηματικά φόρουμ είναι πλέον θεσμός κτλ.

την άριστη συνεργασία που διατηρεί με τον Άρη Γιαννακίδη από την περίοδο ακόμη που ήταν νομάρχης και τόνισε ότι είναι αποφασισμένος να εργαστεί για την ανάπτυξη της διασυνοριακής συνεργασίας, που θα συμβάλλει στην ανάπτυξη σχέσεων και φιλίας μεταξύ των δύο λαών.

Πηγή: http://www.xronos.gr/detail.php?ID=64446
την άριστη συνεργασία που διατηρεί με τον Άρη Γιαννακίδη από την περίοδο ακόμη που ήταν νομάρχης και τόνισε ότι είναι αποφασισμένος να εργαστεί για την ανάπτυξη της διασυνοριακής συνεργασίας, που θα συμβάλλει στην ανάπτυξη σχέσεων και φιλίας μεταξύ των δύο λαών.

Πηγή: http://www.xronos.gr/detail.php?ID=64446Ω
έκανε λόγο για την άριστη συνεργασία που διατηρεί με τον Άρη Γιαννακίδη από την περίοδο ακόμη που ήταν νομάρχης και τόνισε ότι είναι αποφασισμένος να εργαστεί για την ανάπτυξη της διασυνοριακής συνεργασίας, που θα συμβάλλει στην ανάπτυξη σχέσεων και φιλίας μεταξύ των δύο λαών.

Πηγή: http://www.xronos.gr/detail.php?ID=64446
έκανε λόγο για την άριστη συνεργασία που διατηρεί με τον Άρη Γιαννακίδη από την περίοδο ακόμη που ήταν νομάρχης και τόνισε ότι είναι αποφασισμένος να εργαστεί για την ανάπτυξη της διασυνοριακής συνεργασίας, που θα συμβάλλει στην ανάπτυξη σχέσεων και φιλίας μεταξύ των δύο λαών.

Πηγή: http://www.xronos.gr/detail.php?ID=64446

25.1.2011 Συνάντηση στο Δημαρχείο Λαγκαδά του Δημάρχου κ. Ιωάννη ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ και του Τούρκου προξένου στη Θεσσαλονίκη κ. Huseyin  ÖZDEMIR, ο οποίος συνοδευόμενος από τη σύζυγο του και την ακολουθία του. Ο Τούρκος πρόξενος έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την σύνθεση, από κοινού, των ιστορικών αναφορών και των προφορικών παραδόσεων των κατοίκων για τη ζωή του  Μουσταφά Κεμάλ που ως γνωστόν τα παιδικά του χρόνια συνδέονται με την παλιά Χρυσαυγή ή ΣΑΡΙΑΡ όπως ονομαζόταν τότε. Ακολούθησε ξενάγηση των ξένων επισήμων από τον ίδιο το Δήμαρχο, στα Λουτρά Λαγκαδά και την προαναφερθείσα περιοχή ΣΑΡΙΑΡ μεταξύ Πολυδενδρίου και Χρυσαυγής.

29.10.10   87η επέτειος της Τουρκικής "Δημοκρατίας". Τον Τούρκο πρόξενο επισκέφθηκαν για να υποβάλλουν τα σέβη τους (πέραν των ακραίων Τουρκόφωνων εθνικιστών) και οι: δήμαρχος Κομοτηνής Δ. Κοτσάκης, οι υποψήφιοι Δήμαρχοι Γ. Πετρίδης και Σταμάτης Μαρούδας, ο νομάρχης Ροδόπης και υποψήφιος Περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης, ο νομάρχης Ξάνθης και υποψήφιος Περιφερειάρχης Γιώργος Παυλίδης, ο δήμαρχος Ξάνθης Μιχάλης Στυλιανίδης, ο δήμαρχος Ιάσμου Κυριάκος Αμούτζας, ο Δήμαρχος και υποψήφιος Δήμαρχος Σαπών Γιώργος Πιλιλίτσης, ο Δήμαρχος Μαρώνειας και υποψήφιος Δήμαρχος Σαπών Χρήστος Παπανικολάου.

Απρίλιος 2010 Νέο περιστατικό με φωτογραφία Γκρίζου Λύκου αποκαλύπτεται από την πομακική εφημερίδα Ζαγάλισα (φ.40): Υπάλληλος της κοινότητας Οργάνης, με καταγωγή από το πομακοχώρι Δρανιά ν. Ροδόπης, φωτογραφίζεται καμαρωτός στο φέισμπουκ σχηματίζοντας με τα χέρια του το σήμα των Γκρίζων Λύκων. Ο πρόεδρος της κοινότητας Οργάνης Μεχμέτ Εμίνογλου  (γιατρός στο νοσοκομείο Κομοτηνής και στέλεχος της ΝΔ, εκλεκτός του Ευριπίδη Στυλιανίδη) ΔΕΝ αντιδράει.

Φεβρουάριος 2010  Στο πομακοχώρι Οργάνη, νεαρός Πομάκος φωτογραφίζεται μπροστά από το εκκλησάκι του χωριού κάνοντας το σήμα των Γκρίζων Λύκων. Το θέμα ανέδειξε η πομακική εφημερίδα Ζαγάλισα (φ.38) επιβεβαιώνοντας το ότι υπάρχουν σε όλη τη Θράκη πυρήνες και προπαγάνδα της εξτρεμιστικής αυτής οργάνωσης που ευθύνεται για το θάνατα αναρίθμητων ανθρώπων μέσα στην Τουρκία και την κατατρομοκράτηση μειονοτήτων και αντιφρονούντων.

Δεκέμβριος 2009 ο ακροδεξιός ψευτομουφτής Ξάνθης Αμέτ Μετέ σε συνεργασία με τον βουλευτή Πασόκ Τσετίν Μάντατζη προσπαθούν να συλλέξουν φωτογραφίες από την Πομακική βραδιά που διοργάνωσε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Πομάκων στην Ξάνθη (19.12.09). Πλησιάζουν τον φωτογράφο Κυριάκο Κεσίσογλου και του ζητούν υλικό. Ο στόχος προφανής: να τρομοκρατήσουν τους Πομάκους που πήγαν στην βραδιά.

Οκτώβριος - Νοέμβριος 2009 Η σημαία της ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης ζωγραφίζεται από άγνωστο σε κτίσμα στο χωριό Αρίσβη που βρίσκεται δίπλα στον κεντρικό δρόμο Αρίσβης - Σαπών. Η σημαία γίνεται αντιληπτή από συνεργάτη της πομακικής εφημερίδας Ζαγάλισα (φ. 37) και μετά το δημοσίευμα σπεύδει η αστυνομία να σβήσει την αλυτρωτική σημαία.

7.11.2008 Το Δημαρχείο Καρδίτσας και τη Δημοτική Πινακοθήκη επισκέφθηκε ο Τούρκος Πρόξενος στη Θεσσαλονίκη κ. Χακάν Αμπατζί, ο οποίος συναντήθηκε με τους Αντιδημάρχους κ. κ. Βασίλη Νίκου και Ελ. Ζησοπούλου – Κατσαούνη και τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου κ. Κων. Παπαγεωργίου, με τους οποίους αντάλλαξε απόψεις για θέματα που αφορούν την ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ του Δήμου και φορέων της χώρας του. Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Β. Νίκου τόνισε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Είναι χαρά και τιμή μας που επισκέπτεται το Δήμο Καρδίτσας, ο  Πρόξενος της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη κ. Χακάν Αμπατζί, ο οποίος επιδεικνύει ιδιαίτερη διάθεση, για να βοηθήσει στην τόνωση των σχέσεων των τοπικών κοινωνιών και τις μεταξύ τους ανταλλαγές στον πολιτισμό, το εμπόριο, τον τουρισμό και άλλους τομείς δραστηριότητας.